ENTORNO DE PRUEBA / TEST ENVIRONMENT
 
 
 / 
DUURZAME COLLECTIE JOIN LIFE
DIT INSPIREERT ONS WERKEN AAN EEN DUURZAME BELOFTE

Wij geloven in een duurzamere toekomst en daarom ontwerpen en vervaardigen wij collecties op een verantwoorde manier.

We blijven op alle niveaus werken om de impact van onze producten op het milieu en de sociale omgeving te minimaliseren en betrekken onze leveranciers bij het ontwikkelen van een productieketen die in alle processen milieuvriendelijk is.

Wij gaan voor een toekomst waarin we onze planeet respecteren Informatie over Join Life
Join Life Collectie
TOEWIJDING

Wij zetten ons in voor een beter milieu en daarom zoeken wij constant naar nieuwe oplossingen die goed zijn voor de omgeving.
Ons doel is om duurzame collecties aan te bieden die op een ethische en verantwoorde manier ontworpen en vervaardigd zijn.

2019
39,1% JOIN LIFE-COLLECTIE
100% ECOVRIENDELIJKE WINKELS
2020
CANOPYSTYLE TOEWIJDING AAN DE VERZORGING VAN DE BOSSEN

ZERO DISCHARGE OF HAZARDOUS CHEMICALS (ZDHC) 
100% INZAMELEN VAN KLEDING IN WINKELS
2023
100% DUURZAME CELLULOSEVEZELS 
100% GROENE VERPAKKING 
100% VRIJ VAN EENMALIG TE GEBRUIKEN PLASTIC DOOR DE KLANT 
2025
100% DUURZAAM KATOEN 
100% DUURZAAM LINNEN 
100% GERECYCLED POLYESTER 
80% GEBRUIK VAN DUURZAME ENERGIE 

Ons doel is om aandacht te blijven schenken aan elke schakel binnen onze toeleveringsketen, om duurzame ontwikkeling te kunnen garanderen

#JOINLIFE #RECYCLE
Care for Fiber

We gebruiken duurzame grondstoffen voor het ontwerpen van de Join Life-collectie, en verminderen daarmee de impact op het milieu in alle processen.

Katoen

Wat is biologisch (geteeld) katoen of Ecologically Grown Cotton?

De teelt ervan is gunstig voor het milieu, de biodiversiteit in de omgeving en de mensen die het telen. Biologisch katoen wordt geteeld met gebruik van natuurlijke meststoffen en bestrijdingsmiddelen, en de katoenzaden zijn niet genetisch gemanipuleerd.

TENCEL® lyocell

TENCEL® lyocell is een vezel afkomstig van hout uit duurzaam beheerde bossen. In deze bossen wordt gecontroleerd gekapt en er zijn herbebossingsprojecten om te zorgen dat er weer nieuwe bomen groeien.

De productie van de vezel vindt bovendien plaats binnen een gesloten circuit, waardoor hergebruik van 100% van het gebruikte water en van 95% van de gebruikte chemicaliën mogelijk is.

Gerecyclede stoffen

Voor de productieprocessen van de gerecyclede stoffen en vezels zijn minder water, energie en natuurlijke hulpbronnen nodig en ze produceren minder afval, waardoor de impact op het milieu kleiner is. Wanneer gerecycled textiel dezelfde kwaliteit bezit als een nieuwe stof, dan spreken we van 'upcycling'.

REFIBRA™ Lyocell

REFIBRA™ Lyocell is een vezel die deels gemaakt wordt van gerecycled katoen en van hout uit duurzame bosbouw.

We werken samen met het bedrijf Lenzing bij de ontwikkeling van dit nieuwe materiaal. We hebben een kringloopsysteem tot stand gebracht, waarbij wij Lenzing het textielafval van onze productieketen leveren, waar zij dan weer deze nieuwe vezel van maken.

REFIBRA™ zet afval om in een hulpbron; het wordt geproduceerd met hetzelfde proces als TENCEL® Lyocell en voldoet aan de strengste milieunormen, terwijl zijn natuurlijke oorsprong behouden blijft.

GERECYCLED POLYESTER

Gerecycled polyester wordt voor een deel gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Hierdoor krijgt plastic afval een nieuw leven.

Conventionele recycling van textiel

Bij de conventionele recycling wordt het oude textiel vermalen en vermengd met nieuwe pure vezels om zo nieuwe stoffen te maken.

Kledingstukken van katoen en wol laten zich eenvoudig recyclen en in samenwerking met Caritas, Rode Kruis en MIT zijn we ontwikkelingsprojecten gestart om in de toekomst nog meer stoffen te kunnen recyclen.

Gerecycled polyamide

Gerecycled polyamide wordt gedeeltelijk verkregen uit oude visnetten, tapijt en afval van de textielproductie. Met dit proces geven we nieuw leven aan deze restproducten, waardoor we natuurlijke hulpbronnen sparen en afval verminderen.

RDS

De Responsible Down Standard (RDS) oftewel Norm voor verantwoord gebruik van Dons garandeert dat dons en veren afkomstig zijn van eenden en ganzen die goed behandeld worden. De norm volgt bovendien de traceerbaarheidsketen van boerderij tot product, zodat consumenten er zeker van kunnen zijn dat dons en veren ook echt aan de RDS-norm voldoen.

Ons doel is om onze producten steeds duurzamer te maken

#JOINLIFE #RECYCLE
Care for Water

We leggen ons erop toe het waterverbruik te verminderen en water op een verantwoorde manier te gebruiken.

We gebruiken minder water tijdens de productieprocessen door middel van technologieën waarmee we waken over natuurlijke bronnen van zoet water en er op een verantwoorde manier mee omgaan.

We houden ons aan Zero Discharge of Hazardous Chemicals (ZDHC) met als doel te kunnen garanderen dat wij bij de vervaardiging van onze producten geen chemische stoffen lozen die niet voldoen aan onze milieunormen.

Ons doel is om onze producten steeds duurzamer te maken

#JOINLIFE #RECYCLE
Care for Planet

Efficiënt beheer helpt ons de uitstoot van gassen die het broeikaseffect veroorzaken te verminderen.

Onze processen dragen bij aan de vermindering van uitstoot van gassen en/of het gebruik van chemische stoffen tijdens de productieprocessen.

We maken gebruik van technologieën als duurzame energieverbruik, zodat onze collectie op een zo duurzaam mogelijke manier worden vervaardigd.Als onderdeel van onze inzet voor een beter milieu hebben wij ons aangesloten bij Fashion Pact. Deze werd getekend tijdens de G7 in Biarritz. De Fashion Pact is een initiatief van de textiel- en modesector dat de milieuvriendelijkheid en duurzaamheid in de sector bevordert op basis van doelstellingen van Science-Based Targets (SBT) op de gebieden van klimaat, biodiversiteit en oceanen.

Ons doel is om onze producten steeds duurzamer te maken

#JOINLIFE #RECYCLE
DE ZORG VOOR DE GEMEENSCHAP

We blijven werken om op alle niveaus om de impact van onze producten op het milieu te minimaliseren 

Wij willen graag dat onze kledingstukken vriendelijk zijn voor degenen die ze dragen, voor degenen die ze maken en voor de planeet waarop ze werden gemaakt.

Leveranciers

We hebben een traceerprogramma ontwikkeld waarmee we kunnen achterhalen waar en hoe onze kleding wordt vervaardigd.

Om te kunnen garanderen dat in onze hele productieketen wordt voldaan aan de arbeidsvoorwaarden van de werknemers, de veiligheidsniveaus van onze producten en de productienormen, zijn we een programma opgestart waarmee we kunnen achterhalen waar en hoe onze kleding wordt geknipt, geverfd, gewassen en samengesteld.

Dankzij dit traceerprogramma en de constante medewerking van onze leveranciers zorgen we ervoor dat we alleen samenwerken met leveranciers die onze gedragscode naleven.

Traceerbaarheid van de toeleveringsketen
Winkels

De meeste van onze winkels (98%) zijn ecovriendelijk.

We hebben een handboek samengesteld voor ecovriendelijke winkels, waarin de normen voor ontwerp, constructie en beheer van onze winkels uiteengezet worden om het water- en energieverbruik te verminderen.

We werken daarvoor samen met de organisatie U.S. Green Building Council om ervoor te zorgen dat onze winkels de maximale niveaus van ecovriendelijkheid bereiken. U.S. Green Building Council is een non-profitorganisatie die de duurzaamheid in ontwerp, constructie en functionaliteit van gebouwen bevordert.

We hebben programma's opgesteld voor optimale verpakkingen die het gebruik van 11 miljoen plastic hangers vermijden waardoor 153.000 kilo plastic per jaar wordt bespaard.

Help ons recyclen #recycle #JOINLIFE #RECYCLE  
Breng de kledingstukken die u niet meer gebruikt mee en gooi ze in de containers in onze winkels

We beschikken al over deze service in geselecteerde winkels, maar we werken eraan dat je binnenkort kleding die je wil recyclen naar onze winkels over de hele wereld kunt brengen.

Alle ingezamelde kleding die naar ons netwerk van winkels in Spanje wordt gebracht, wordt direct gedoneerd aan Cáritas, waar de kleding wordt gescheiden en geclassificeerd voor de meest geschikte doelen.

 / 
We hergebruiken en recyclen

We verlengen de levensduur van onze dozen, tassen, hangers en alarmen door deze opnieuw te gebruiken totdat het moment is aangebroken om ze te recyclen en zo verminderen we ons afvalvolume.

VERPAKKING
ENVELOP
papier 25% gerecycled 100% afkomstig uit duurzame bossen 100% recyclebaar Met FSC®-keurmerk (Forest Stewardship Council®)
KARTONNEN DOZEN
papier 100% gerecycled 100% recyclebaar Certificaat van naleving van Europese Richtlijn 94/62/EG
MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING

Wij werken mee aan sociale projecten ten behoeve van maatschappelijke ontwikkeling

Onze initiatieven zijn gefocust op acties ten behoeve van sociaal welzijn, onderwijs en humanitaire hulp.

Sociaal-economisch welzijn
Onderwijs
Humanitaire hulpverlening
Evenementen

We betrekken onze klanten bij de initiatieven van Join Life via evenementen.

T-shirt van 100% gerecyclede stof
Circulaire economie van Oysho yoga
Tassen van 100% gerecycled plastic

Ons doel is om onze producten steeds duurzamer te maken

#JOINLIFE #RECYCLE
buy_look: Look kopen*** view_details: Detailgegevens bekijken*** look: Look*** items: Items***